Volvos nya syskonmärke heter Lynk & Co

Det sitter en massa folk på Lindholmen i Göteborg som jobbar med ett nytt bilmärke från Geely. Och nu vet vi vad det nya märket kommer att heta: Lynk & Co.

På Lindholmen i Göteborg finns över tusen personer som jobbar med Geelys utvecklingsbolag CEVT. Vi har sedan tidigare känt till att ett nytt bilmärke är på gång från Volvos ägare Geely, men inte mycket mer än att det är på gång. Och vi får faktiskt vänta ytterligare lite till, men nu kan vi varje fall berätta vad bilmärket kommer att heta. Namnet blir Lynk & Co.

Det finns i princip ingen officiell information om Geelys nya bilmärke Lynk & Co. Det enda som finns som överhuvudtaget hintar om vad Lynk & Co står för är ett antal filmsnuttar på deras hemsida. Men det italienska bilmagasinet OmniAuto påstår sig ha information om vad det nya bilmärket kommer syssla med. Ledord är, enligt OmniAuto, mobilitet, minskade utsläpp (eller inga alls) och det senaste i bilteknologi vad gäller både säkerhet och tillgänglighet.

När namnet Lynk & Co presenterades i Berlin, Tyskland, sa Geelys marknadschef Alain Visser, att Lynk & Co kommer att ha ett nära samarbete med Volvo. Mer information om Lynk & Co presenteras den 20 oktober.

volvos-nya-syskonmarke-heter-lynk-co-333501


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer