Med anledning av att allt fler läsare hör av sig till oss med frågor gällande våra tester av åtgärdade Dieselgate-bilar vill vi klargöra att vi inte har ”dragit tillbaka” våra testresultat. De Volkswagen-återförsäljare och verkstäder som påstår det till sina kunder ljuger helt enkelt.

Den senaste tiden har vi fått flera telefonsamtal och mail där ni läsare frågar om det verkligen stämmer att vi på Teknikens Värld har ”dragit tillbaka” våra testresultat. Det här är ett utdrag från ett av mailen som en läsare fick som svar av sin servicerådgivare på en Volkswagen-verkstad när han inte ville göra Dieselgate-åtgärden på grund av oro för försämrad körbarhet och de flertaliga EGR-ventilhaverier som har följt åtgärden:

Hej,
Jag förstår att teknikens världs test som de tidigare utfört samt dragit tillbaka gör att det blir förvirrande. Det vi har idag är de tester som Tyska transportstyrelsen har utfört och det visar på att det inte är några bekymmer med uppdateringen och det blir inga följdskador av uppdatering.

Sedan är det så att det är din bil och det är du som tar beslutet om uppdatering ska ske eller inte. Jag rekommenderar självklart att vi gör uppdateringen.

Ha en bra dag.

För säkerhets skull frågade vi Volkswagen Sveriges informationschef Marcus Thomasfolk om detta är något de är medvetna om, och framför allt om det är något som har kommunicerats från Volkswagen Sverige.
– Från Volkswagens sida har vi absolut inte kommunicerat att Teknikens Värld har dragit tillbaka testresultaten, sådana påståenden får stå för den person som sagt det. Vi publicerade vår rapport med vår ståndpunkt och det är där vi står, säger Marcus Thomasfolk.

För tydlighetens skull hittar du vårt svar på Volkswagens ”slutrapport” här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer