W Series – bara för kvinnor

I vår startar W Series – ett globalt formelbilsmästerskap enbart för kvinnor med närmare 14 miljoner kronor i prispengar.

Våren 2019 startar en ny formelbilsserien bara för kvinnor. Tävlingarna kommer att köra på välkända banor världen över av 18 till 20 förare som alla ska ha genomgått ett program som omfattar såväl fysisk träning, simuleringskörning och mediaträning.

I seriens DNA finns tron på att kvinnor kan köra i samma serier som män men W Series ska underlätta för kvinnor att skaffa sig erfarenhet för att senare ta del i andra etablerade motorklasser.

W Series är en entypssklass och bilarna som körs är av typen Tatuus T-318 Formula 3. Tillverkaren har erfarenhet av formelracing sedan tidigt 1980-tal.

Även bland de inblandade finns bekanta namn som David Coulthard och Adrian Newey, förare och konstruktör kända från Formel 1.

Första säsongen kommer enbart att köras i Europa och på banor som är kända från Formel 1-kalendern. Prispengar kommer att betalas ut till om med sista plats sammandraget.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer