Foto: Teknikens Värld

Toyota Hilux är livsfarlig!

1997 välte Mercedes A-klass i ett älgtest utfört av Teknikens Värld. Nu, tio år senare, är det Toyota Hilux "tur" att misslyckas totalt i testet!

Pickuper har gått från att vara hantverkarbilar till att säljas och marknadsföras som familjebilar. Teknikens Värld har testat sex pickuper där de personbilslika egenskaperna poängteras och lyfts fram som säljargument.Tidningen utför det så kallade älgtestet med alla bilar som testas och det är ett undanmanövertest som är väldigt avslöjande för hur bilens chassi är konstruerat. I moderna personbilar finns nästan alltid ett aktivt antisladdsystem (ESP), men endast en av de testade pickuperna hade ett sådant.Toyotas stolthet – Hilux – misslyckades kapitalt i älgtestet. Tack vare stor skicklighet och erfarenhet lyckas vi precis undvika en vältning. Resultatet är entydigt. Vid en undanmanöver i vanlig trafik kommerToyota Hilux att slå runt.Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin kräver nu att Toyota måste ta sitt ansvar och snarast förse Hilux med ett antisladdsystem. Och självklart ska de kunder som redan köpt en Hilux få detta eftermonterat. Om detta inte görs visar det japanska företaget en oerhörd nonchalans mot sina kunders liv. Och Teknikens Värld avråder bestämt från att köpa en Toyota Hilux innan den blivit säker.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!