Wiesmann räddade av britter

Den tyska sportbilstillverkaren Wiesmann kan vara på väg tillbaka, ska vara räddade av brittiska investerare.

Redan för två år sedan ansökte Wiesmann om konkurs, ett sportbilsföretag som grundades av bröderna Martin och Friedhelm Wiesmann 1988. För drygt ett år sedan var konkursen ett faktum och fabriken i tyska Dülmen stängde sina portar.

Nu meddelar företagets grundare att namnrättigheterna har köpts av brittiska investerare, men i nuläget är det inte officiellt vilka investerarna är. Enligt uppgift planeras produktionsstart redan under 2016, men exakt vad de kommer att bygga är oklart.

Enligt den tyska tidningen Automobil Produktion ska köparen vara en miljardär vid namn Roheen Berry och köpesumman ska vara någonstans mellan sju och tio miljoner euro. Berry ska ha varit i kontakt med Wiesmann redan 2012 då de ville att företaget skulle erbjuda högerstyrda bilar till den indiska och brittiska marknaden.

Ett av Wiesmanns största problem var bilarnas priser då de på grund av den långa byggtiden var avsevärt mycket högre än väletablerade konkurrenter. Strax innan sin konkurs höll de dock på att utveckla en billigare bil, men det projektet hann aldrig sjösättas. När Wiesmann nu verkar återupplivas får vi helt enkelt vänta och se om det blir av.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer