Zagato hyllar Aston Martin med två specialmodeller

Designfirman Zagato har en lång tradition av att göra sina egna tolkningar av Aston Martins bilar och nu gör de det igen. Kan Zagato göra DBS och DB9 Volante ännu vackrare?

Karossbyggarna och designspecialisterna på italienska Zagato har gjort sina egna tolkningar av olika Aston Martin-modeller ända sedan 1950-talet och vi kommer särskilt ihåg Aston Martin DB4 GT Zagato från 1960 och nu senast V12 Zagato. Nu planerar Zagato att göra ett nedslag i Aston Martin igen i form av DBS Coupé Zagato Centennial och DB9 Spyder Zagato Centennial som markerar Aston Martins 100-årsjubileum.

Bilarna ska byggas i endast ett exemplar vardera. DBS är beställd av en ”ung och prestifylld japansk entreprenör” medan DB9-specialaren byggs på uppdrag av den amerikanske bilsamlaren Peter Read.

Zagato har än så länge bara tagit fram skisser och renderingar på bilarna men Zagato-formerna är omisskännliga. Även om Zagatos designchef numera heter Norihiko Harada så känns bilarna direkt igen som typiska Zagato-kreationer.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer